Budgetbeheer

Stichting MacZense staat open voor iedereen die hulp nodig heeft met hun geldzaken (problemen) en schulden.

Snel deskundige hulp

MacZense

Budgetbeheer​

Stichting MacZense biedt budgetbeheer aan, maar wij werken ook samen met bewindvoerders die het over kunnen nemen als u wordt toegelaten bij schuldenbewind. Helaas duurt het na aanmelding soms even voordat het bewind door de rechter wordt uitgesproken. In de tussentijd heeft u vaak wel al hulp nodig, vanwege vervelende schuldeisers. In dat geval is het verstandig om per direct budgetbeheer op te starten, totdat het bewind is uitgesproken. Zo kunnen onze medewerkers direct voor u aan de slag en ontstaan er geen verdere financiële problemen.
Indien u onder bewind bent en dit ten einde komt, kunt u ervoor kiezen om toch nog een periode geholpen te worden door Stichting MacZense. In dit geval is budgetbeheer ook een goede optie. Wij blijven dan uw vaste lasten betalen, terwijl u op de rekening meekijkt. Er zijn dan geen schulden meer, dus bouwen we in deze periode mogelijk een reserve potje voor u op en tegelijkertijd blijft u vrij van nieuwe schulden.

Hoe werkt budgetbeheer?

Uw inkomsten komen op een beheerrekening en uw vaste lasten worden voor u betaald. Alle uw post komt naar ons toe en is in ons beheer. Verder ontvangt u wekelijks of maandelijks een afgesproken bedrag aan leefgeld, zodat u zelf uw boodschappen kunt doen. Dit gebeurt op een zogenaamde leefgeldrekening.
In tegenstelling tot bewindvoering bent u gewoon handelingsbevoegd. U kunt dus gewoon zelf zaken als telefoonabonnementen en verzekeringen afsluiten. Uiteraard is het handiger als wij dit voor u doen. Dit neemt u veel werk uit handen en tevens gaan wij op zoek naar goedkopere maatschappijen, waardoor u goedkoper uit bent. Uiteraard doen we alles in samenspraak met u.

 

salarisadministratie
particulieren

Intakegesprek

Na het intakegesprek ontvangt u een code om in te kunnen loggen op uw persoonlijke website. (https://mijn.onview.nl/) Hier vindt u alle uitgaven en inkomsten terug. Zo kunt u goed meekijken wat er betaald word, zodat u het misschien in een later stadium zelf weer kan overnemen. Indien u schulden heeft kunt u precies zien wat afbetaald is en wat eventueel nog open staat.
Wellicht is bewindvoering meer iets voor u. Wij kunnen u in contact brengen met bewindvoerders waarmee wij samenwerken.

MacZense heeft geen winstoogmerk. Wij begrijpen dat de meeste van onze cliënten een laag inkomen hebben en daardoor onze kosten niet kunnen betalen. Wij doen ons best om deze kosten direct of indirect door de gemeente te laten betalen. 

Als u meer zou willen weten over verstandige financiele keuzes dan kunt u deze vinden op de site van NIBUD (https://persoonlijkbudgetadvies.nibud.nl).